Hanze Stars

De basketbalvereniging van Zutphen en omstreken

9 Januari : Batouwe U16-1 – Hanzestars U16-1

Bij het nieuwe jaar horen ook nieuwe voornemens. Een ervan is het weer oppakken van wedstrijdverslagen. De U16-1 speelt in een kleine competitie van 6 teams. Daardoor speelt elk team 4x tegen dezelfde teams 3 van de 6 teams ontlopen elkaar niet zoveel: Blackstars uit Rhenen, onze eigen helden Hanzestars en de tegenstander van dit weekend Batouwe uit Bemmel. Van beide teams zowel 1x gewonnen als verloren. Nu dus wedstrijd 3 tegen Batouwe. Nu zonder Bauke en Jiske die een dansgala hadden, moest er gespeeld worden in een vreemde zaal met op-te-rollen-en-mee-te-nemen vloer. Niet echt prettig om op te spelen.

Een redelijk voorspoedige start. Via goed vrijlopen kwamen we al snel op een 14-4 voorsprong. Daar schrokken we zo van, dat het aanvalsspel een beetje inzakte. Aan het einde van het 1e kwart kwam de tegenstander terug tot 14-12. Het was weer spannend!

Ook het tweede kwart startten we goed. Waar Ronan het 1e kwart de gaten in de verdediging van Batouwe zag, kwamen nu Niek, Floris en Boaz regelmatig vrij onder de ring. De trein uit Zutphen vertrok naar een 28-20 voorsprong. Maar ook nu haperde de trein en stond er een ruststand van 28-24 op het bord.

Er werd weinig gefloten door de scheidsrechters: ze zagen in de hele 1e helft slechts 1 fout (foei Floris!). Maar vriendelijk was het spelbeeld zeker niet…

Het derde kwart dan.  De zonepress werd door ons van stal gehaald. De genadeklap leek te worden uitgedeeld. Door de goede verdediging en de daardoor makkelijke fast-breaks stond de maximale voorsprong in de 9e minuut op het bord: 50 – 34.

Het 4e kwart begonnen we met een 50-38 voorsprong. Rustig en verstandig uitspelen was de goede raad van de kant. Helaas ging het weer eens anders dan gedacht. De bal wilde er niet meer in terwijl aan de andere kant onze basket wel een stofzuigereffect leek te hebben. Elke bal ging er opeens in voor Batouwe.

Minuut 6: 55- 47

Minuut 7: 57 – 51

Minuut 8: 57 – 53

Minuut 9: 57 – 57!!!!!

In de laatste time-out sprak de coach dreigende taal: winnen of naar huis lopen!!!!

Gelukkig luisterde Hidde. Koelbloedig stond hij op de vrijeworplijn om ons het verlossende puntje te geven 58-57!!!!!!! Gewonnen!!!!!!! (Dankzij Hidde dusJ )

Harrie Kuizenga

www.pdf24.org    Verstuur artikel als PDF   

Reacties gesloten.