Nieuws

Sporthal De Mene gesloten

Op 14 november besloot de gemeente Sporthal De Mene per direct te sluiten. Via deze pagina houden we je op de hoogte van het nieuws rond de sluiting.

19-11: Nieuwe trainingstijden bekend

Mede dankzij de vele tips van leden, ouders en trainers hebben we voor al onze teams locaties gevonden om te trainen.

De landelijk spelende U12 en U14-1 gaan trainen in Dieren bij Het Rhedens. De andere teams gaan trainen op het Stedelijk aan de Isendoornstraat. Daar zijn 2 gymzalen naast elkaar waardoor trainers en ouders niet naar verschillende locaties hoeven te rijden. Het is een noodoplossing en dus niet ideaal maar voor dit moment de beste oplossing. We verwachten dat een vernieuwde Mene nog zeker een half jaar op zich zal laten wachten.

Het nieuwe trainingsschema vindt je hier.

We hopen dat iedereen snel gewend is aan de nieuwe locaties en tijden. We wensen jullie veel basketbalplezier toe want dat gaat gewoon door!

Met sportieve groet,

Het bestuur van Hanze Stars

16-11 Hanze Stars gaat weer trainen!

Het was even zoeken en rondbellen maar het is gelukt om een goede zaal te vinden voor alle teams. Voor de twee landelijk spelende teams is bijna zeker Het Rhedens in Dieren de locatie voor de komende maanden. De rest van de teams kunnen terecht in de gymzalen van het Stedelijk aan de Isendoornstraat in het centrum van Zutphen. We zijn blij dat we op deze beide scholen welkom zijn!

De trainingstijden zullen in overleg met de trainers nog wat aangepast worden. Daarover later meer.

Dank voor alle support en het meedenken.

Het bestuur van Hanze Stars

 16-11 Publicatie door de gemeente

Op de website van de gemeente staat een korte verklaring over de sluiting van De Mene.

15-11 De zoektocht begint

Vandaag hebben we intensief contact gehad met de gemeente en verschillende sporthallen in de buurt bezocht. Hieruit is gebleken dat we onze thuiswedstrijden kunnen verdelen over de Hanzehal en de Kei. Alleen voor de thuiswedstrijden van komende zaterdag is dit niet gelukt. Daarom gaan deze wedstrijden niet door! (ze worden naar een ander weekend verplaatst, de tegenstanders zijn geïnformeerd.)
Nu zijn we op zoek naar trainingslocaties en dat blijkt een stuk lastiger. Omdat juist buitensporten zoals korfbal en hockey nu ook binnen gaan trainen, zijn alle grotere zalen op werkdagen ‘s avonds bezet. Daarom gaan we nu kijken of gymzalen bij scholen ‘s avonds beschikbaar zijn voor ons. Ook zoeken we buiten de grenzen van Zutphen. De voorkeur gaat natuurlijk uit naar locaties dicht bij huis. Deze week gaat dat nog niet lukken dus de trainingen gaan deze week niet door. We hopen zo snel mogelijk een schema met de nieuwe locaties en eventuele nieuwe trainingstijden te kunnen sturen…

Met sportieve groet,
Het bestuur van Hanze Stars

14-11 De mededeling van de Gemeente

Vanavond zijn we gebeld door de gemeente Zutphen met de mededeling dat we niet meer in de Mene mogen spelen en trainen. Door het opkomende vocht is de vloer zo slecht geworden dat de risico’s op blessures te groot zijn. Dit blijkt uit de inspectie die deze week is gedaan. Per direct wordt dus de sporthal gesloten.
Wij gaan morgen meteen in gesprek met de gemeente over andere trainings- en wedstrijdlocaties. Dit zal niet makkelijk zijn, aangezien de meeste sporthallen juist in de wintermaanden, erg vol zitten. Zodra wij hier duidelijkheid over hebben zullen we jullie dit natuurlijk zo snel mogelijk laten weten.

Bestuur Hanze Stars