Heren-1 en U14 nog steeds ongeslagen

Ook na de zevende speelronde in de basketballcompetitie zijn de heren van Hanze Stars en de jongens en meiden van de U14 nog steeds ongeslagen.

De Heren ontvingen dit weekend de Heren van VUAS uit Dronten in de Mene. In de eerste minuten namen de heren meteen een voorsprong, maar gaandeweg het eerste kwart bleek ook VUAS wel degelijk gevaarlijk. In het tweede kwart vielen de punten gemakkelijker en liepen de Hanze Stars al snel uit van 10-7 naar 32-20 halverwege. Ook in het derde en vierde kwart was Hanze Stars de bovenliggen partij en de voorsprong werd gestaag uitgebreid. Uiteindelijk stond de eindstand 63-43 op het bord en bouwen onze Heren voort aan een reeks achtereenvolgende overwinningen. De teller staat nu op 7. Over twee weken komt de nummer 3 in de stand Volic naar de Mene.

In deze speelronde troffen onze U14 de leeftijdgenoten van Wyba in de uitwedstrijd in Wychen. Onze jongens en meiden gingen meteen op jacht naar de bal en waren al snel succesvol. Afgezien van een mooie driepunter van Wyba waren het de Hanze Stars die het spelbeeld bepaalden. In de eerste twee kwarten waren vooral Camiel en Luuk goed op schot. Mede hierdoor had onze U14 halverwege de wedstrijd een solide voorsprong van 11-23. In het derde kwart ging het een tijdje gelijk op, maar in het vierde kwart lag het initiatief weer helemaal bij de Hanze Stars. De eindstand liet dan ook een duidelijk verschil zien: 26-50. Door de overwinning blijft de U14 op de tweede plaats achter Landstede. Over twee weken staat de topper tegen deze concurrent op het programma.