Olieballentoernooi zeer geslaagd

Op 5 januari  trapten we de tweede seizoenshelft af met het jaarlijkse Olieballentoernooi. Het was een zeer geslaagde middag! In een leuke ontspannen sfeer en omlijst door live muziek troffen de leden en hun families elkaar voor een potje basketbal, een nieuwjaarswens en een oliebol. De gemixte teams maakten er een sportieve middag van die werd besloten met een taart voor de winnaars.

Academy toont hoog niveau in wedstrijden tegen eredivisie teams BAL

In het ‘voorprogramma’ van het Olieballentoernooi speelde de Hanze Stars Academy twee wedstrijden tegen Basketbal Academie Limburg. Twee tegenstanders van formaat die beiden goed draaien in de Eredivisie. Het U14-team van onze Academy bleek zich heel goed te kunnen meten met de gasten uit Weert. Er werd in alle kwarten veel gescoord. Bij rust leidden Hanze Stars met één punt, maar na een iets minder derde kwart was er een achterstand die niet meer ingelopen werd. De wedstrijd eindigde in een kleine (91-100) nederlaag. Het verschil was groter bij het U16 team (aangevuld met enkele U14 spelers). Vanaf het eerste kwart keken zij tegen een achterstand aan die gaande weg de wedstrijd verder werd uitgebouwd.

Tevreden over de eerste seizoenshelft

De teams van Hanze Stars kijken over het algemeen tevreden terug op de eerste seizoenshelft. De Heren verloren pas in de 8ste wedstrijd van het seizoen hun ongeslagen status en draaien volop mee voor het kampioenschap. De jeugdteams presteren naar behoren, al is dat (nog) niet altijd terug te zien in de stand. De weerstand die ze ondervinden maakt ze steeds sterker, waardoor we vol verwachting uitkijken naar de tweede seizoenshelft.