Peanuts!

Zaterdag 11 mei reisde de U10 af naar het Landstede sportpark in Zwolle om voor het eerst deel te nemen aan een peanut toernooitje. Voor de U10 een uitstekende gelegenheid om de resultaten van een jaar lang hard trainen in de praktijk te brengen. Met twee teams waren de Hanze Stars goed vertegenwoordigd op het 3 tegen 3 toernooi, waar we waren ingedeeld in de poule met WSV uit Apeldoorn en Dyna 75 uit Heerenveen.

De spelers van Hanze Stars stonden te popelen om te spelen, nooit eerder hadden ze een wedstrijdje gespeeld. Trainen is leuk, maar dit is natuurlijk het echte werk! Licht gespannen begonnen ze aan de eerste wedstrijd, maar al gauw werd duidelijk dat ze in niks onderdeden aan de tegenstander. Door goed beheers dribbel- en pass werk konden ze tot scoren komen en stonden na de eerste 6 minuten speeltijd met 4-0 voor. In de tweede helft werd echter duidelijk dat de omschakeling in de verdediging en het oppakken van de eigen man nog wel een aandachtspuntje is. Dit bracht de tegenstander in positie om te scoren en zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel, 6 tegen 6.

Naast de 6 fanatieke wedstrijden was er ook een lay-up en shoot-out activiteit. De Hanze Stars deden het goed en eindigde als eerste bij de shoot-out. Wat een resultaat!

Moe maar voldaan gingen we weer terug naar Zutphen, een ervaring rijker en als groep een klein beetje hechter. Op naar Nijmegen volgende week!