Duidelijke uitslagen bij Hanze Stars

Zes wedstrijden voor de Hanze Stars afgelopen weekend. Drie keer uit en drie keer thuis. Er zat weinig spanning in de wedstrijden. Er werd of heel duidelijk gewonnen of heel duidelijk verloren. En helaas gebeurde het laatste het vaakst.

De Heren-1 speelden in Beuningen tegen Challenge Basketball. Het eerste kwart was duidelijk voor Hanze Stars. Onze heren schoten met scherp en aan het eind van het eerste kwart stond er 10-30 op het scorebord. In het tweede kwart wist Challenge de achterstand echter te halveren, maar verder lieten de Hanze Stars hen niet komen. Het derde en vierde kwart waren duidelijk voor de Hanze Stars, wat leidde tot de eindstand 43-80.
De U16 speelde ook uit en moest een kleine nederlaag slikken in Emmeloord tegen Ceres. De thuisploeg kwam scherp uit de startblokken en pakte al snel een kleine voorsprong die in het tweede kwart nog wat verder werd uitgebouwd. Na de rust keerde de wedstrijd en met name in het derde kwart kende de U16 een sterke fase waarin Joelle en Sven in korte tijd 18 punten wisten te maken. Ceres kon daar slechts 4 punten tegen overzetten. Ceres bleef echter aan de goed kant van de score en ook de eindsprint van de U16 mocht niet meer baten: 65-51.

Ook de Heren-2 liep in de uitwedstrijd tegen Twello tegen een nederlaag aan. In het eerste kwart werd er van beide kanten vooral veel gemist. Vanaf het tweede kwart ging het lopen bij Twello en was er geen houden meer aan. Uiteindelijk stond er 75-37 op het bord.

De drie U14 teams speelden na elkaar een thuiswedstrijd in De Kei. De landelijk spelende U14-1 ontving koploper BV Groningen. Onze U14 verdedigde fel,maar dat konden de jongens uit Groningen ook. Met wat meer lengte en kracht hielden ze continu een klein overwicht. Tot halverwege wisten de Hanze Stars het verschil beperkt te houden, maar daarna liet Groningen zien waarom zij bovenaan staan (55-106) en samen met CBV Binnenland gaan uitmaken wie kampioen wordt in de tweede divisie. Volgende week wacht de U14-1 weer een pittige wedstrijd want dan staat Binnenland op de stoep.

Na de U14-1 was het de beurt aan de U14-3. Ze speelde tegen het lager geklasseerde BCE’78. De U14-3 speelde een lekkere wedstrijd waarbij alle spelers hun acties richting de basket konden maken. BCE kon daar niet veel tegenover zetten. In het tweede kwart kreeg onze U14-3 zelfs geen enkel punt tegen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een duidelijke 40-12 overwinning. Daarmee boekte dit team alweer de 9e overwinning van het seizoen en staan ze op een mooie 4e plaats. Een prachtig resultaat na het moeizame vorige seizoen! Over twee weken wacht een pittiger duel bij nummer 5 Pigeons.

De U14-2 kwam voor de 4e keer dit seizoen de Arnhem Eagles tegen. De eerdere wedstrijden bleven telkens lang spannend, maar daarvan was deze keer geen sprake. De Eagles waren duidelijk de bovenliggende partij (23-87) en trokken het onderling resultaat in wedstrijden weer gelijk.