Eindsprint Hanze Stars reikt net niet ver genoeg

Waar de buitensporten dit weekend door het winterweer stil lagen, gingen de basketballers van Hanze Stars weer vol aan de bak. De meeste wedstrijden kenden een duidelijk verschil, maar dat was niet het geval bij de wedstrijd van de U18 tegen Rebound ’73 en de U16 tegen Rinse Stars.

De U18 teams van Hanze Stars en Rebound ’73 hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten in de competitie. Het beloofde in de Hanzehal dus een spannende pot te worden en dat werd het ook. Het eerste kwart ging gelijk op, maar in het tweede kwart was ineens Rebound de bovenliggen partij. Dit leidde bij rust tot een verschil van 12 punten. In het derde kwart pakten de Hanze Stars een paar puntjes terug en zetten dat door in het vierde kwart. In de laatste minuut maakte Ronan Verbeek uit een vrije worp zelfs nog gelijk, maar de laatste score was helaas voor Rebound ’73 waarmee de eindstand kwam op 62-64.

Helaas was dat niet de enige nederlaag van deze speelronde voor de Hanze Stars. Net als de U18 kwam ook de U16 in de wedstrijd tegen Risne Stars nog sterk terug in het vierde kwart. Voor hen duurde de wedstrijd echter net te kort om de achterstand helemaal weg te werken. Uiteindelijk ging de winst met 42-36 naar de gasten uit Rijssen.

Zo spannend als het was bij de U18 en U16 werd de topper in Wychen tussen de nummers 2 en 3, Wyba en de Heren-1, nooit. Voor onze heren het goed en wel in de gaten hadden stonden ze 14-0 achter. Wyba zette ook in het tweede kwart vol door en gaf de Hanze Stars geen kans het tij te keren. Bij rust was het verschil al groot: 54-22. In het derde kwart bleef dit verschil op het bord, waarna de Hanze Stars in het vierde kwart nog wel wat terug konden doen, maar het verschil werd nooit kleiner dan 20 punten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 77-55.

Ook de U14-2 en U14-3 moesten een nederlaag incasseren. De U14-2 verloor ruim met  22-63 van The Valley Bucketeers en de U14-3 met 12-55 van de Black Stars.

Wel winst landelijk spelende teams

Goed nieuws kwam er wel uit Rotterdam, waar beide landelijk spelende teams dit weekend naar toe gingen. De tegenstanders van de U14-1 waren letterlijk een maatje te klein voor onze spelers. Vanaf het begin was het helder waarom Hanze Stars bovenin mee draaien en Rotterdam niet. Het was een ongelijke strijd die eindigde in 23-122. Op zondag was het de beurt aan de U12. Ze schoten uit de startblokken naar een 12-0 voorsprong, maar daarna lukte er een tijdje niets, waardoor het toch Rotterdam was dat met een 18-16 het eerste kwart afsloot. Vanaf het tweede kwart schakelden de Hanze Stars naar een hogere versnelling en nam ze ruim afstand van Rotterdam. Aan het eind stond er een verdiende 40-79 op het scorebord.