Basketbal Hanze StarsWedstrijdverslagen

Hanze Stars verslaat koploper Trajanum

8 april 2018 De meeste teams van de Hanze Stars hadden een pittig programma afgelopen weekend. Meerdere teams moesten het opnemen tegen een team dat duidelijk hoger stond op de ranglijst of zelfs tegen de koploper van de divisie. Niet verrassend dus dat er een aantal nederlagen moesten worden genoteerd. Maar er waren ook een paar mooie zeges.

De Heren-1 van Hanze Stars ontvingen koploper Trajanum. De heenwedstrijd in het eerste deel van het seizoen was met klein verschil van de Nijmeegse studenten verloren, dus er moest wat rechtgezet. Onze heren, zelf derde in de stand, begonnen sterk aan het eerste kwart en namen al snel een kleine voorsprong die gedurende het eerste kwart geleidelijk werd uitgebouwd. Dit beeld bleef ook in het tweede kwart wat resulteerde in een 35-15 voorsprong bij rust. Na de rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De scores gingen gelijk op waardoor het verschil uit de eerste helft op het scorebord bleef. Eindstand 66-47.

Een mooie overwinning werd er ook geboekt door de in de landelijke 2e divisie uitkomende U14-1. Uit in Roosendaal tegen Blauw-Wit ging het echter niet van zelf. Blauw Wit beschikt over een paar sterke spelers en het duurde even voordat daarop een antwoord was gevonden. Hierdoor liep het team in het eerste kwart een kleine achterstand op. In het tweede kwart liep de achterstand even op tot 13 punten, maar vanaf dat moment begon de wedstrijd langzaam te kantelen. Blauw Wit kwam steeds moeilijker door de verdediging, terwijl onze spelers wel bleven scoren. Bij rust was het verschil nog zeven punten en na het derde kwart nog maar vier. Halverwege het laatste kwart maakten de Hanze Stars gelijk om de laatste 5 minuten vol door te gaan en de overwinning op te eisen: 68-78.

Ook de U14-3 wist weer een overwinning te boeken, deze keer tegen de Pigeons. De U14-3 schoot uit de startblokken. elk schot was zo ongeveer raak. Dat leidde tot een mooie voorsprong aan het eind van het eerste kwart: 4-25. In het tweede kwart wisten beide teams nauwelijks te scoren, maar in het derde waren het ineens de Pigeons die sterk begonnen te schieten. De voorsprong liep zienderogen terug, wat de nodige spanning opleverde bij de meegereisde ouders. In het 4e kwart viel het, na een paar tactische ingrepen, toch weer de goede kant op en kwam de 25-39 eindstand op het bord.

De overige teams van Hanze Stars hadden een zwaar programma. De U16 en U18 speelden tegen de koploper uit hun divisie, toevallig allebei Landstede Basketbal ZAC. Voor beide teams bleek dat vanaf het begin een ongelijke strijd, die dan ook ruim werd verloren. Ook de Heren-2 had een pittige tegenstander in de Tower Jumpers uit Barneveld wat resulteerde in een duidelijk 44-100 uitslag. Tot slot ging ook de U14-2 weliswaar ten onder tegen SV Twello, maar waar ze eerder dit seizoen zeer ruim verloren, was het verschil deze keer een stuk kleiner. Ondanks de nederlaag een prima prestatie dus!